Неделя, 23 Февруари 2020

ЦОП

Центърът за обществена подкрепа към КСУДС предоставя социални услуги за деца и семейства с цел предотвратяване на изоставянето на децата и настаняването им в специализирани институции, превенция на насилието, превенция на риска...... продължава

ЦРДУ

Центърът за работа с деца на улицата предоставя социални услуги, свързани с превенция на попадането на деца на улицата и отпадане от училище, социална рехабилитация и интеграция на деца, живеещи трайно или частично на улицата...... продължава

ЗМБ

Звено „Майка и бебе" е социална услуга в общността, която предоставя временно настаняване до 6 месеца на бременни жени и майки в риск да изоставят децата си, насърчава родителската привързаност, подпомага младите майки чрез...... продължава

ЦСРИ

„Център за социална рехабилитация и интеграция на деца със специални потребности” е социална услуга, чиято дейност цели подкрепа на индивидуалното развитие, поддържане и придобиване на нови способности и самостоятелност ... продължава

ЦНСТ „Майка Тереза”

Център за настаняване от семеен тип /ЦНСТ/ „Майка Тереза” е социална услуга от резидентен тип, която предоставя жизнена среда, близка до семейната, с цел пълноценното израстване и...... продължава

ЦНСТ „Детска къща”

Център за настаняване от семеен тип /ЦНСТ/ „Детска къща” е социална услуга от резидентен тип, която предоставя жизнена среда, близка до семейната, с цел пълноценното израстване и развитие на деца, лишени от родителска грижа,...... продължава

ЖАЛБИ

Вашият глас е много важен за нас и ние искаме да го чуем.

 • Бихме искали да обсъдите с нас трудностите, които сте имали с Вашия социален работник.
 • Бихме искали да Ви окуражим да оформите оплакването си писмено и ако имате нужда от помощ, да се обърнете към нас или друго лице по Ваш избор.
 •   продължава

  A+ R A-

  Какво е да участваш в световно първенство по футбол – разказ от първо лице

  Написана от  Публикувана в Актуално Четвъртък, 15 Август 2019 17:56

  Ето разказа на Божидар за участието му в Световно първенство по футбол за бездомни хора:

  „На 16 години съм, живея в Пловдив, уча в професионална гимназия по машиностроене „Антон Иванов”.
  Зарибих се по футбола, когато бях малък и играхме пред блока с момчетата от моя квартал. За „Отбора на надеждата” участвах в селекционни турнири и така станах част от него.


  Подготовката за участието в международния турнир по футбол Homeless World Cup беше около 40 дни в националната база в Бояна. Запознах се с другите от отбора. Имах възможност да се срещна с футболисти като Георги Иванов и Красимир Балъков и други известни и успешни футболисти, което беше много вълнуващо.
  Първенството беше в Уелс. Там много ми хареса, чувствах се супер, много по-различно е от България. Много повече хора спортуват. Много ми хареса в Уелс, но България ми липсваше. Там си общувах с хората на английски и с някои станахме приятели и продължаваме да си пишем.
  На стадиона имаше много публика. На отриването имаше парад със шествие на всички отбори, знамена, музика. Емоцията беше много голяма. Участваха 44 отбора. Българският отбор зае 12-то място, ние бяхме най-младия отбор и не ни достигна психика, можехме да сме на по-предно място. Но и това е добро класиране.
  Нямам право да участвам в следващ турнир, защото правилата са такива и се дава шанс и на други деца, но ще гледам и ще подкрепям участниците.”

  Фондация Homeless World Cup, подкрепяна от УЕФА и ООН организира ежегодно (от 2003 година до сега) световни първенства за бездомни хора. Българският „Отбор на надеждата” записа първото си участие в рамките на Мондиал 2012 в Мексико Сити.
  Целта на инициативата е чрез футбола и чрез създаването на свежи, находчиви решения да се насърчи социалната интеграция на хората, които по една или друга причина остават изолирани от обществото.
  През 2019 г. световното първенство се провежда в Уелс. Парад на нациите открива 17-то Световно първенство по футбол за бездомни. Над 500 участници от 50 страни оспорват титлите при мъжете и жените. България е в конкуренция с 44 отбора. Българският успех започна с впечатляващ успех 8-то си участие в първенството. Победата с 6;3 над Хонконг отваря широко вратата за тима към шампионския поток на надпреварата. И така на финала Българският отбор е на 12-то място и може да се похвали с историческа победа над Бразилия.

  Прочетена 680 пъти