Четвъртък, 20 Юни 2019

ЦОП

Центърът за обществена подкрепа към КСУДС предоставя социални услуги за деца и семейства с цел предотвратяване на изоставянето на децата и настаняването им в специализирани институции, превенция на насилието, превенция на риска...... продължава

ЦРДУ

Центърът за работа с деца на улицата предоставя социални услуги, свързани с превенция на попадането на деца на улицата и отпадане от училище, социална рехабилитация и интеграция на деца, живеещи трайно или частично на улицата...... продължава

ЗМБ

Звено „Майка и бебе" е социална услуга в общността, която предоставя временно настаняване до 6 месеца на бременни жени и майки в риск да изоставят децата си, насърчава родителската привързаност, подпомага младите майки чрез...... продължава

ЦСРИ

„Център за социална рехабилитация и интеграция на деца със специални потребности” е социална услуга, чиято дейност цели подкрепа на индивидуалното развитие, поддържане и придобиване на нови способности и самостоятелност ... продължава

ЦНСТ „Майка Тереза”

Център за настаняване от семеен тип /ЦНСТ/ „Майка Тереза” е социална услуга от резидентен тип, която предоставя жизнена среда, близка до семейната, с цел пълноценното израстване и...... продължава

ЦНСТ „Детска къща”

Център за настаняване от семеен тип /ЦНСТ/ „Детска къща” е социална услуга от резидентен тип, която предоставя жизнена среда, близка до семейната, с цел пълноценното израстване и развитие на деца, лишени от родителска грижа,...... продължава

ЖАЛБИ

Вашият глас е много важен за нас и ние искаме да го чуем.

 • Бихме искали да обсъдите с нас трудностите, които сте имали с Вашия социален работник.
 • Бихме искали да Ви окуражим да оформите оплакването си писмено и ако имате нужда от помощ, да се обърнете към нас или друго лице по Ваш избор.
 •   продължава

  A+ R A-

  ТРИ ОТЛИЧИЯ ЗА ПЛОВДИВ И РЕГИОНА НА ОФИЦИАЛНА ЦЕРЕМОНИЯ ПО ВРЪЧВАНЕ НА НАГРАДИТЕ "СПАСИТЕЛИ НА ДЕТСТВОТО" КСУДС - ПЛОВДИВ ПОЛУЧИ ПРИЗ В КАТЕГОРИЯТА "ОБЩИНСКИ ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНИ УСЛУГИ"

  Написана от  Публикувана в Актуално Неделя, 28 Октомври 2018 10:29

   

  На 25.10.2018 г. Националната асоциация по приемна грижа отбеляза своя девети рожден ден и за трета поредна година връчи  награди „Спасители на детството”. На официална церемония в хотел "СОФИЯ ХОТЕЛ БАЛКАН" бяха отличени институции, социални работници и приемни родители.
  Комплексът за социални услуги за деца и семейства получи приз в категория „Общински център за социални услуги”.

  Той е номиниран от приемни родители със следните мотиви: "Комплексът за социални услуги е място за откритост, подкрепа и грижа за всички, които са ангажирани с приемната грижа, но не могат да разчитат на подкрепа поради страх и притеснения. В Комплекса можем да говорим честно за чувствата и емоциите си, без да бъдем съдени и да чувстваме притеснение."
  Наградата бе връчена от г-жа Росица Димитрова - приятел и застъпник на приемната грижа в България. Признанието от Националната асоциация по приемни грижа е огромна чест, мотивация и отговорност. "Благодаря за това отличие, освен признание за труда на екипа, това е и огромна отговорност за нас пред хората, които са ни гласували доверие и се нуждаят от нашата подкрепа. Ние приемаме човека като ценност, богатство и с неговата уникалност. Ще продължим да правим малки неща, но с голяма любов" - каза директорът на КСУДС - Недка Петрова при получаване на наградата.
  Специална награда бе присъдена на Кина Рашева, един от първите приемни родители в България, която екипът на КСУДС Пловдив подкрепя през всички години. Наградата бе връчена от зам.--председателя на  НАПГ - Мария Благоева, която подчерта приноса и личния пример на  г-жа Рашева в развитието на приемната грижа в България. Поради невъзможност на Кина Рашева да присъства лично, наградата получи г-жа Петрова - директор на Комплекса, която благодари от нейно име за признанието и отличието и каза, че тя ще остане част от голямото семейство на приемните родители, дори и вече оттеглила се от активна дейност като такъв.
  Третата награда за област Пловдив бе присъдена на действащия приемен родител Иванка Милева. Тя сподели вълнението си от това да бъде приемен родител, да дава сигурност и увереност на децата, които престъпват прага на нейния дом. Г-жа Милева е един от приемните родители, които екипът на Центъра за обществена подкрепа към КСУДС - Пловдив е обучавал и подкрепял в началото на нейния професионален път.
  Опитът на Община Пловдив като доставчик на услугите в КСУДС датира от  2007 г., когато е старта на кампанията "Отвори сърцето си, приеми дете". През всички години приемната грижа е стояла сред приоритетите на Общинското ръководство, което и днес продължава активно своята работа в тази насока като партньор на АСП по проект "И аз имам семейство".  До 2015 г. екипът на КСУДС е обучил и подкрепил над 70 приемни семейства и 50 деца, настанени в тях.
  Към момента екипът на КДСУД работи с деца, които са настанени в приемни семейства  и имат нужда от подкрепа, за да преодолеят различни трудности в развитието си. През следващата година екипът планира да разшири обхвата на дейността си в тази насока, съобразно изразените потребности на приемните родители и деца, в града и региона.

   

   

  Прочетена 211 пъти Последно променена в Неделя, 28 Октомври 2018 10:38